anti

vi hatar dig personligen

Yami no Matsuei: Hisoka

Yami no Matsuei: Hisoka

Låt mig presentera Kurosaki Hisoka. Han är sexton år gammal och död.

Eftersom jag (oftast) inte hatar personer (enbart) på grund av deras utseenden tänkte jag få det avklarat först. Hisoka är ett fult febersjukt skrälle med hiskelig klädsmak. Nu är ju inte det relevant heller då han skulle se för jävlig ut även om han följde sin äldre kollega och mobboffer Tsuzuki Asatos sköna stil. Kostymer är fräscht. :9 Nej, om det var det enda jag störde mig på med honom så skulle jag nog inte förakta honom så mycket som jag faktiskt gör.

Detta tar mig till nästa punkt. Hisoka är så förbannat otrevlig. Man skulle kunna dra paralleller med det faktum att han blev påsatt, fick en förbannelse över sig och mördades av en psykopatisk läkare när han var en liten knoddis. (Nej, våldtäkt är aldrig romantiskt. Nu fick jag även det sagt, jag tackar och bockar.)

Jag har viss förståelse för att han är sur och bitter, för att inte tala om att han känner sig förnedrad av den upplevelsen. Men varför är han bara otrevlig mot Tsuzuki när han behandlar de andra kollegorna med respekt?

“Jamen”, tycker de galna fangirlsen, “det är ju fint och romantiskt att han kan vara sig själv med Tsuzuki och det är ju något som Tsuzuki ska vara glad över.”

“Jamen”, tycker jag, “han nickar och ler men blir ju helt knäckt av att Hisoka beter sig som att han hatar honom” (tillsammans med resten av kollegorna. Jaja, jag tjatar, men jag blir ledsen av sånt. /_\).

Hisoka har ingen som helst rätt till att trycka ner en annan “människa” (eller vad Tsuzuki nu är) bara för att han själv mår dåligt. Dessutom är det ju inte så att Hisoka är ensam om att lida. Alla som blivit shinigamis har ju blivit det av en anledning. Lägg ner och sluta vara så egoistisk.

Numera handlar mangan om Hisoka och hans strapatser och försök att skaffa lite shikigamikompisar. Jag kunde inte bry mig mindre, men jag kommer att skaffa de volymerna trots allt eftersom jag fangirlar Tsuzuki.

Nu har jag inte ens nämnt att han är empatisk och kan känna andras känslor. Han tenderar att dramatiskt falla ihop och a la Deanna Troi utbrista nånting i stil med “oh gooood, the pAaaaaAaaaAin!” fast på något motsvarande japanskt vis och därefter bli helt handlingsförlamad. Speciellt när han tror att han ska försöka klara något problem på egen hand så förekommer detta och det blir Tsuzuki som får komma till undsättning och gå på konstiga dater för hans skull.

Det är ytterligare en grej jag stör mig på. Fandom har inte direkt dämpat mitt förakt mot Hisoka. I fan fiction är det nämligen han som är hjärnan som tänker logiskt och kommer på allt istället som i animen och mangan där han faktiskt krånglar till det mesta han blandar sig i. Tsuzuki porträttreras som ett pucko som ständigt snaskar godis och gnäller “sooooka-chan”. Tsuzuki är faktiskt en smart kille och klarade sig utmärkt innan Hisoka dök upp.

Sen att han fungerar som ett preventivmedel mellan mitt stora heta (omöjliga?) OTP Muraki och Tsuzuki är bara ett extra irritationsmoment, men det plockar inte direkt bonuspoäng hos mig.

Om ändå fangirlsen kunde sluta upp med att slasha honom med Tsuzuki. Helt seriöst så kan jag inte se någon romans mellan de tu. Tsuzuki ser Hisoka som en lillebror som han trots personligheten bryr sig om och vill ta hand om. Han behandlar honom som ett barn som behöver beskyddas. Och Hisoka, ja, han övertolkar allt som Tsuzuki säger som någon slags sexuell innuendo och blir generad och ännu mer hormonstinn och elak. Men jag tror inte att Hisoka någonsin kommer att bli mogen att ha en romans med någon överhuvudtaget. Den dagen det trots allt händer är dagen han lämnar sin shinigamipost och går vidare. Jag hoppas att han gör det snart så att jag kan njuta av mangan igen.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

8 kommentarer till “Yami no Matsuei: Hisoka”

  pervchan

  MER RANTS ÅT FOLKET! Mycket bra introduktionspost,

  (Fast vadå konstiga dater, TSUZUKI UPPSKATTAR DET HO HO HO HO HO)

  …nu fattas det bara bilder på det febersjuka lilla äcklet.

   
  michan

  SIGNE FTW!

  Hisoka låter väldigt mycket som den wobblande uken som Pervchan skrev om i Okane ga Nai recensionen. Eller snarare sagt, Hisoka påminner om alla whineangstiga små uke som någonsin skapats och hur det får honom att framstå i positiv belysning hos en del förstår jag inte.

  Utifrån det du skrivit känner jag nästan att jag skulle kunna läsa YnM, särskilt om den inte är så Hisoka/Tsuzuki no OTP som jag trott. Jag har ju låtit bli mangan för att jag hatar Hisoka och inte vill läsa en manga som verkade gå ut på att få ihop honom med Tsuzuki (som jag också vill ha ihop med Muraki♥).

  Ursäkta om jag har konstiga stavfel i ytterkanterna av meningarna, firefox verkar inte komma överens med meddelandeboxens storlek XD

   
  SNRK
  SNRK

  Han låter ju… riktigt mysig.

  Tyvärr kan jag bara associera namnet Hisoka med pervosnubben från HunterxHunter, vilket inte direkt gör saken bättre.

   

Leave a Reply

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>