anti

vi hatar dig personligen

The Covenant

The Covenant

Det finns nog rätt många bra filmer att välja på i universum. Med hela Lovefilm som ett lagligt alternativ, filmkanaler som ett annat, och sen de där alternativen som vi inte pratar högt om för då kommer Ipred och biter oss i känsliga kroppdelar, aj aj! Tja. Alltså. Varför sätter man sig då och kollar på något ruttet jävla skit?

Det senaste i den andra gruppen av filmer som jag av nån idiotisk anledning utsatt mig för är The Covenant. Det är en cool film, en riktigt cool film. Lika cool som Buffy och Supernatural, det såg jag direkt på introt. Coola tonåringar med coola övernaturliga krafter. Cool bakgrundshistoria som involverar häxjakterna på 1600-talet. Coola ondskefulla symboler i bakgrunden av coolt brinnande text. Jag är såld.

Låt mig demonstrera lite med hjälp av Youtube. Vänta, det där är bara trailern. För att få se introt vill ni kolla här. Eller låt bli, det är nog säkrast. Resten av filmen finns också där, och ni kanske drabbas av samma dumma idioti som jag, och kollar på resten.

Jaha, okej, vad filmen handlar om?

För typ jäääättemånga år sen så grundade fem familjer en stad. De var rätt coola, och hade coola krafter. Sen blev det häxjakter och grejer, och en av familjerna dog ut där, utan ättlingar att föra kraften vidare. Men skit i det nu, för nu är det 2005 och fyra coola killar har ärft sina respektive familjers grymma krafter. De får vara lite försiktiga med krafterna, för dels skulle det nog inte vara så hett om folk fick reda på att de existerade, och dels är magin beroendeframkallande och typ förkortar brukarens liv. Det är ju inte så coolt, så det platsar inte i filmen.

Tja, sen är det de vanliga scenerna där vi får se hur huvudpersonerna imponerar på brudar och bråkar med andra killar som försöker vara coola. Den nya tjejen i stan faller för en huvudperson; den nya killen i stan också. Eller det kanske bara var jag som försökte göra filmen lite intressantare för mig. Men det händer mystiska saker. Nån annan än de fyra utvalda gullgossarna använder kraften; nån tjej får en förbannelse som involverar spindlar lagd över sig, och fy fan, nu muckar nån med Nya tjejen i stan också.

OMG ångest och förtvivlan och enorm överraskning: Den femte familjen hade inte alls dött ut! Det finns en våldtäktsättling, och han är inte bara pissed off över att han inte får vara med de coola killarna, han är dessutom beroende av kraften! Hur ska det hela sluta!

I den ultimata coola magiska fighten förstås! Magislemklumpar flyger över skärmen, häftiga effekter får ögonen att lysa av illvilja och satanism, och sen får nån spö och nån annan får bruden. Ni får väl gissa detaljerna själva.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

3 kommentarer till “The Covenant”

  michan
  michan

  Jag vet inte om jag sov när jag hade filmen hemma, men varför var den med på den där listan över mest gayiga skräckfilmerna? Förutom duschscenen förstås.

  Men som sagt, risken finns att jag sov när jag tittade på den ;)

  (Du måste för övrigt fått filmen direkt efter mig :)) Jag hade också den från Lovefilm för några månader sedan!)

   
  buuuuuuuulooooog » Blog Archive » “Councils and murders and beauty pageants aside, tea anyone?”

  […] till max. Svensksubbad anime ( ), dåliga filmer jag förmodligen kommer ångra att jag sett (se Anti: The Covenant för ett talande exempel).. jag känner att jag får full valuta för den inte så lilla slanten […]

   

Leave a Reply

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>